Met Industrial Plastics Europe zijn wij in Nederland in 1972 al begonnen met onze passie: technische kunststoffen. In eerste instantie voornamelijk vooral als groothandel, later ook op maat zagen en tegenwoordig is het bewerken van kunststoffen in onze hal ook niet meer weg te denken. Zo goed als dagelijks houden wij ons bezig met het lassen, lijmen, buigen, draaien en frezen van technische kunststoffen, om de wensen die klanten per tekening bij ons inleveren zo precies mogelijk te produceren, met de juiste afmetingen, soort kunststof en levertijd. Ook het frezen van producten is voor ons een dagtaak geworden. Wanneer het producten zijn met meterslange of hoge afmetingen, dan worden deze producten doorgaans computergestuurd gefreesd. Zo is de bewerking een stuk makkelijker, sneller en ook preciezer. Maar wij houden ons naast frezen ook met andere processen en technieken bezig.

Het is niet altijd nodig om al onze technische kunststoffen door middel van CNC frezen te bewerken. Vele aanvragen die bij ons binnenkomen bestaan uit stukken staaf of plaat die op maat gezaagd moeten worden en waar op het gebied van bewerking niet al te veel aan hoeft te gebeuren. Dan maken wij vaak de keuze om het te frezen op de conventionele manier. Dit houdt in dat wij de freesbank handmatig bedienen.

Naast frezen veranderen wij ook veel kunststoffen platen en staven in producten doormiddel van draaien. Dit kan zowel computergestuurd zijn als conventioneel. Door middel van de draaitechniek kunnen wij kunststoffen uiterst precies bewerken. Onze technieken beperken zich echter niet alleen tot het frezen en draaien. Wij kunnen wanneer het nodig is ook technische kunststoffen kotteren, tappen, boren, koudzetten, polijsten, thermisch vervormen, lijmen, lassen en buigen om het in de perfecte vorm te krijgen, zoals die per tekening bij ons binnenkomen. Onze manschappen weten met hun jarenlange ervaring precies welke techniek nodig is bij welke bewerking. Hier kunt u ook gerust met een e-mail of telefoontje naar vragen.