Bij Industrial Plastics Europe streven wij naar perfectie. Tegen een betaalbaar tarief en een stipte en snelle levertijd onderscheiden wij ons door technische kunststoffen zowel te verkopen, op maat te zagen, als te bewerken. Vooral op het gebied van bewerken blijven wij ons verbeteren en uitbreiden. Een groot deel van onze producten die wij maken aan de hand van aanvragen door middel van tekeningen, produceren wij door de techniek frezen. Dit kan bij eenvoudige tekeningen door conventioneel frezen, terwijl wij bij grotere of ingewikkelde vormen ook CNC frezen. Of we het nou met de hand doen, of computergestuurd. Het product zo precies mogelijk van de tekening overnemen en een snelle levertijd staan bij ons hoog in het vaandel, zoals dat bij alle dochterondernemingen van ons moederbedrijf Omnia Plastica geldt.

Wij beschikken in onze eigen fabriekshal over meerdere freesmachines. Conventionele machines om technische kunststoffen met de hand te bewerken, maar ook over computergestuurde CNC machines. Frezen houdt een verspanende techniek in. Hierbij wordt gebruikt van een roterend voorwerp of gereedschap, dat materiaal verwijdert. Frezen wordt op meerdere manieren uitgevoerd. Ook moet materiaal tijdens het frezen gekoeld worden. De manier waarop dat gebeurt verschilt ook weer per materiaal. Bij kunststof is het gebruikelijk om het materiaal met perslucht te koelen.

Om een snelle levering te garanderen draaien de freesmachines bij ons dagelijks op volle toeren. De machines, met lage toleranties, worden bediend door ons ervaren personeel, dat als geen ander weet hoe om te gaan met CNC freesmachines. Het is goed mogelijk dat er bij u vragen zijn of dat u advies wilt inwinnen over het CNC frezen of over onze machines. Daarom kunt u bij ons altijd contact opnemen. Stuur ons uw vragen door via een e-mailtje of raadpleeg ons telefoonnummer. Ons personeel staat u op ieder moment graag te woord om uw vragen te beantwoorden.