Wij zijn als Industrial Plastics Europe een volledige dochter van ons Italiaanse moederbedrijf Omnia Plastica. Zij produceren een groot deel van de kunststoffen die wij gebruiken om op maat te zagen en te bewerken. Dit doen zij ook voor onze zusterondernemingen over de hele wereld in onder andere Groot Brittannië, Zuid-Afrika, Duitsland, Italië en Indonesië. Samen vormen wij de Omnia Plastica Group. Wij denken en richten ons op de toekomst volledig als groep. Daarom voeren wij bijna dagelijks overleg met Omnia Plastica om ons als groep te verbeteren en scherp te houden.

In Nederland zijn wij in 1972 begonnen als Industrial Plastics Europe in ons pand in Nieuwgein. Omnia Plastica bestaat al langer. Sinds 1960 houdt het bedrijf zich al bezig met het produceren van kunststof halffabricaten en technische componenten in thermoplastische polymeren. De specialiteit van Omnia ligt hierbij op de verschillende processen van het plastic injecteren, wat bestaat uit samengestelde vezels vormen en polycarbonaat harde coating. De diepe kennis van de transformatiemethoden van kunststoffen, samen met de voortdurende investeringen in voorzieningen en apparatuur, zijn de belangrijkste aspecten die leidend zijn vanaf het ontstaan van Omnia.

Als Industrial Plastics Europe zijn wij niet de enige dochteronderneming van Omnia Plastica. Een ander dochterbedrijf is Bell Safety, bekend van de helmen uit de gemotoriseerde sportwereld. Zij zijn evenals Omnia gevestigd in Italië en produceert naast helmen ook wapenstokken, schilden, gasmaskers en lichaamsharnassen, vaak voor de rechtshandhaving. Vista Kusuma is het Aziatische hoofdkwartier van Bell Security en richt zich volledig op de productie van motorhelmvizieren.

Plastem is ook onderdeel van de Omnia Group. Plastem is een van de snelst groeiende retailers van kunststof halffabricaten in Zuid-Afrika. Het bedrijf is opgericht in 2013 en heeft al een enorme opmars gemaakt, onder andere in de mijnbouwwereld en biedt een breed scala aan thermoplastische materialen. Het succes van Plastem is gebaseerd op een uitzonderlijke service, producten van topkwaliteit en eerlijke prijzen.

Plastici Industriali is het referentiepunt in de thermoplastische polymerenwereld. De Italiaanse tak van Omnia biedt een breed scala van halffabricaten en eindproducten verkregen met geselecteerde grondstoffen, getransformeerd volgens gecertificeerde methoden, op basis van internationale regelgeving (ISO) en statistische controles (dimensionale en ultrasone testen).

Plastim is ook onderdeel van de Omnia Plastica Group en een van de toonaangevende retailers van kunststof halffabrikaten in het Verenigd Koninkrijk. Het is gespecialiseerd in de verwerking van mechanische industriële componenten op een wereldwijd platform. De voortdurende investeringen in technologie en hoogopgeleide ingenieurs geeft het bedrijf de mogelijkheid om complexe ontwerpen te produceren met lage toleranties. De reputatie en het succes van Plastim zijn gebaseerd op een breed scala van standaardformaat thermoplasten en aangepaste materialen.

PT VISTA KUSUMA, gevestigd in Indonesië, is het Aziatische hoofdkantoor van Bell Safety Group. Het is gespecialiseerd in de productie en het coaten van vizieren voor (motorfiets)helmen. Bekwaam personeel en een state-of-the-art productielijn zijn gewijd aan de spuitgieten van polycarbonaat en de coating ervan met speciale harsen, waardoor de oppervlakte van het product wordt verbeterd.