Bij Industrial Plastics Europe hanteren wij verschillende technieken om de wensen die u aanlevert op het gebied van het bewerken van technische kunststoffen te vervullen. Wij bewerken dagelijks verschillende soorten kunststof doormiddel van verschillende soorten techniek, naast de werkzaamheden die wij verrichten zoals het doorverkopen van tal van kunststoffen en het op maat zagen van kunststoffen platen en staven. Veel kunststoffen bewerken wij doormiddel van frezen, zowel computergestuurd als conventioneel, maar andere kunststoffen verwerken wij tot producten aan de hand van draaitechnieken. Ook dit kan bij ons zowel computergestuurd zijn als met de hand. Door onze jarenlange ervaring en ons vakbekwame personeel weten wij bij Industrial Plastics Europe, wat het beste is om de producten die wij middels een tekening op aanvraag binnen krijgen te produceren.

Draaien is een verspaningstechniek die veel voorkomt binnen ons bedrijf. Bij draaien laten we het product rond draaien, waardoor het zelf de snijbeweging uitvoert. Het product beweegt zich langs een beitel in een draaibank. Zoals eerder vermeld, kan dit zowel CNC als conventioneel zijn. Bij CNC, dat staat voor Computer Numerical Control, maakt de machines zo nauwkeurig mogelijk een product van een kunststoffen plaat of staaf en dat met een zo laag mogelijke tolerantie.

Het draaien is een van de vele technieken die wij bij Industrial Plastics Europe hanteren. Net zoals de gehele Omnia Plastica Group, waarmee mij vrijwel dagelijks overleg voeren, weten wij welke techniek de beste is om te gebruiken bij de soorten en afmetingen van de gewenste producten. Met het draaien houden zich dagelijks veel mensen bezig op de werkvloer. Afhankelijk van de grote, de soort en de moeilijkheidsgraad wordt de keuze gemaakt om een soort kunststof conventioneel te bewerken op computergestuurd. Door de zorgvuldigheid die wij daarbij hanteren kunnen wij op een snelle en precieze wijze omgaan met de kunststoffen om zo een perfect product te creƫren.