Met Industrial Plastics Europa zijn wij al meer dan veertig jaar actief in Nederland. Vanaf 1972 zijn wij actief vanuit ons pand in Nieuwegein. In het verleden ging het er echter behoorlijk anders aan toe dan in het heden. Destijds richtten wij ons vooral op het doorverkopen van technische kunststoffen. Zowel platen als staven kochten wij in en die verkochten wij vervolgens door. Later hebben wij ervoor gekozen om ons bedrijf uit te breiden met een dienst, waar veel van onze klanten op zaten te wachten. Het op maat zagen van technische kunststoffen is een dienst waar wij ons vanaf toen dagelijks mee bezig hebben gehouden en ook nu zijn we dag in dag uit bezig met het zo exact mogelijk op maat zagen van kunststoffen platen en staven.

Hier bleef het niet bij. Veel klanten waren content met het maat zagen van de kunststoffen, maar zagen hun producten ook graag bewerkt worden. Tegenwoordig is het bewerken van technische kunststoffen dan ook niet meer weg te denken binnen ons bedrijf. Sterker nog, het merendeel van onze omzet komt voort uit het bewerken van technische kunststoffen.

De combinatie van deze drie diensten die wij leveren en de snelle levertijden die wij garanderen, maakt ons al jarenlang uniek in de kunststoffenmarkt. Binnen een paar werkdagen kunnen wij op maat gezaagde staven of platen al afleveren. Doorgaans lukt dit zelfs al voor de volgende dag.

Als Industrial Plastics handelen wij al jarenlang vanuit de Omnia Plastica Group. Met dit Italiaanse moederbedrijf voeren wij dagelijks overleg om vanuit de groep constant na te denken over verbeteringen in de handel en bewerking van technische kunststoffen. Wij zijn een van de dochters van Omnia Plastica. Andere zusterondernemingen van ons zitten over de hele wereld verspreid, zoals onder andere in Zuid-Afrika, Engeland, Indonesiƫ, Italiƫ en Duitsland.