Als u behoefte heeft aan bewerkte of gezaagde kunststoffen van een hoge kwaliteit dan zit u bij Industrial Plastics Europe helemaal goed. De kunststoffen die wij verkopen zijn op meerdere facetten van een goede kwaliteit. Als bedrijf zijn wij namelijk een volledige dochter van het Noord-Italiaanse moederbedrijf Omnia Plastica en daar nemen wij het grootste gedeelte van onze voorraad van af. Omnia Plastica maakt haar kunststoffen grotendeels zelf, dus onderscheiden wij ons met kunststoffen van een sterke kwaliteit. Dit is een belangrijk punt voor ons, omdat wij menen dat producten die van ons worden afgenomen van een goede kwaliteit moeten zijn.

Een tweede belangrijk punt in onze kwaliteit is de manier waarop wij omgaan met de bewerking van onze technische kunststoffen. Wij hebben bijna twintig vakbekwame bewerkers die als geen ander weten hoe met kunststof om te gaan. Zij hebben jarenlange ervaring in het CNC frezen, CNC draaien, maar houden zich ook dagelijks bezig met het confessioneel frezen en draaien. Om een goede kwaliteit van het zagen en het bewerken nog te controleren, gaan producten ook niet zo maar de deur uit als ze klaar zijn. Wanneer u als klant bijvoorbeeld vijfhonderd stuks staven bestelt, dan checken wij deze producten steekproefsgewijs om de kwaliteit te waarborgen.

De volledige Omnia Plastica Group, die over de hele wereld actief is, streeft ernaar om altijd te zoeken naar verbeteringen, ook op het gebied van kwaliteit. Wij van Industrial Plastics Europe denken daar ook over mee en hebben onze fabriekshal recent uitgebreid met een nieuwe machine, waarmee wij nog grotere producten kunststof kunnen bewerken. Hierdoor verhogen wij ook de kwaliteit van ons aanbod weer. Wij beschikken in Nederland als enige over deze machine, de VTC760C, die over de allernieuwste tabletbesturing beschikt. Met deze machine weten wij onze bewerkte kunststof producten van een nog hogere kwaliteit te voorzien.